O nas
Akademia Kurta Schellera istnieje od czerwca 2002 roku. Misją Akademii jest
propagowanie doskonałej kuchni z różnych stron świata. Każdy uczestnik, poprzez aktywny udział, pod okiem samego Mistrza lub asystentów może odkryć swoje niepowtarzalne, ukryte talenty kulinarne. Słuchacze uczą się krok po kroku jak przyrządzać poszczególne dania oraz zdobywają szeroką wiedzę
z zakresu metod gotowania.
Akademia dysponuje
zapleczem kuchennym oraz
klimatyzowaną salą wykładową/jadalnią. Do dyspozycji kursantów jest również biblioteczka Mistrza, która zawiera szeroki zbiór pozycji kulinarnych w różnych językach. Akademia jest otwarta zarówno dla adeptów szkół gastronomicznych, zawodowców, szefów kuchni, amatorów, jak i entuzjastów gotowania w domowym zaciszu.
Akademia organizuje
kursy jednodniowe, weekendowe, tygodniowe, a także wakacyjne i świąteczne, w ściśle określonych dziedzinach sztuki kulinarnej. Istnieje także możliwość zorganizowania przez Akademię indywidualnie skomponowanych programów i demonstracji dla firm i grup, a także prywatnych lekcji gotowania. Każdy uczestnik kursów otrzymuje pamiątkowy dyplom.
Wszystkie szkolenia i kursy organizowane przez Akademię prowadzone są
profesjonalnie i na najwyższym poziomie. Wykładowcy Akademii to wyszkoleni profesjonaliści z doświadczeniem zdobytym w renomowanych restauracjach i profesjonalnie organizowanych cateringach.